Over Royal Seasons

Het merk Royal Seasons® is een exclusief tuinmeubelmerk wat enkel wordt verkocht bij onze aangesloten dealers. Het assortiment van Royal Seasons® onderscheidt zich door comfort, assortiment en prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hier ons dealer overzicht.

 

 

Comfort

 

Het assortiment van Royal Seasons® wordt met veel zorg samengesteld. Dit doen wij altijd in samenspraak met onze dealers, zodat we gevoel houden met de wensen en eisen van de eindgebruiker. Zodoende zijn ons producten niet enkel mooi voor het oog, maar blinken ze ook uit in comfort. Iets wat door onze klanten erg wordt gewaardeerd. 

 

Assortiment

 

Wij streven naar diversiteit en bieden dan ook jaarlijks een zeer vernieuwend assortiment aan. Hierdoor zult u dus altijd de nieuwste ontwikkelingen in vormgeving, kleur en materiaalkeuze terugvinden in ons assortiment. Het betekent echter ook dat sommige tuinsets enkel 1 jaar in het programma zitten om zodoende de exclusiviteit te waarborgen. 

Prijs-kwaliteitverhouding

 

Wij stellen hoge eisen aan onze producten en materialen, zodat wij de stevigheid en duurzaamheid van onze collectie aan u kunnen garanderen. Echter vinden wij het ook belangrijk dat onze producten ‘betaalbaar’ blijven. Niet omdat wij denken dat onze klanten niet veel willen besteden aan een mooie tuinset, maar wel willen wij de mogelijkheid bieden wat vaker te kunnen wisselen van tuinset. Want wat is nou leuker dan uw tuin elke 3 jaar een nieuwe boost te geven met een nieuwe tuinset die ook nog eens voldoet aan de nieuwste trends?

Voor deze juiste balans in prijs en kwaliteit geven wij op al onze producten een garantie van 2 jaar.

 

 

Materialen info

De ontwikkeling in materiaalkeuze staat niet stil in tuinmeubelland. Elk jaar komen er weer nieuwe materialen en combinaties daarvan op de markt. Wij willen graag de belangrijkste materialen die in het Royal Seasons® assortiment worden gebruikt uitlichten: 

 

Wicker / PE rotan

 

Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die dezelfde natuurlijke uitstraling heeft als gevlochten rotan. Echter is wicker vele malen beter bestendig tegen alle weersinvloeden en daardoor ook vele malen duurzamer dan echt rotan. Ook is wicker erg gemakkelijk in onderhoud. Niet voor niets heeft wicker daarom zo enorm veel terrein gewonnen in populariteit in de afgelopen 10 jaar. Tegenwoordig zien we dat wicker weer iets terrein inlevert, maar is het vooral in combinatie met aluminium nog altijd een erg populair materiaaltype. 

 

Wicker/PE rotan meubelen >

 

 

Aluminium

 

Aluminium wordt vrijwel altijd gebruikt voor het frame van een (wicker) tuinmeubel. Het is namelijk, in tegenstelling tot staal, licht van gewicht en roest niet. Tegenwoordig is het echter ook populair als hoofd materiaal vanwege zijn strakke en moderne uitstraling. De meest populaire kleuren zijn antraciet en wit. Daarnaast is aluminium ook erg vriendelijk in onderhoud.

 

 

 
Aluminium tuinmeubelen >

 

 

Teak

 

Teakhout komt van de teakboom. Deze boom, die wel tot 40 meter hoog kan groeien en van oudsher in Zuid-Azië groeit, groeit langzaam en is daarom een duurzaam product. Vele malen duurzamer dan andere hardhoutsoorten als Acacia en Eucalyptus. Teakhout is in principe vrij van onderhoud, maar wij adviseren om het eens per jaar licht op te schuren en in te oliën. Hiermee verlengt u de levensduur, maar wordt ook de kleur behouden. In het Royal Seasons® assortiment wordt veelal gebruik gemaakt van teakhouten accenten in bijvoorbeeld de armleuningen. Volledig teakhouten tuinmeubels vind u terug in het Timber® (by Royal Seasons®) programma. 

 

 
Teakhouten tuinmeubelen >

 

Keramiek

 

Keramiek is een verzamelnaam voor gebakken klei. Klei wordt nadat het bewerkt, gevormd en gedroogd is, gebakken tot een steenachtig materiaal wat ‘keramiek’ wordt genoemd. In het Royal Seasons® assortiment wordt keramiek veelvuldig gebruikt als tafelblad. Het is namelijk een sterk materiaalsoort en goed bestand tegen vlekken en krassen. Een uitstekende materiaalkeuze voor tafelbladen! 

 

 

 

 
Keramiek tuinmeubelen >

 

Timber®

(by Royal Seasons®)

 

Speciaal voor al het houten tuinmeubilair is er ons merk Timber® (by Royal Seasons®). Dit merk waarborgt dezelfde beloftes als het merk Royal Seasons®. Echter licht de focus bij Timber® enkel op houten tuinmeubelen. Hiermee willen we deze authentieke materiaalsoort dat beetje extra aandacht geven wat het verdient. Vooral in de productiekolom is deze extra aandacht hard nodig voor gebruik van verantwoordelijk gewonnen teak.